Yoğurtlu Krep Tarifi

09-01-2022 20:57
Yoğurtlu Krep Tarifi


Yoğurtlu Krep Tarifi

İÇİNDEKİLER

 1/2 su bardağı sade tam yağlı yoğurt

1/2 su bardağı süt

2 yumurta

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (erimiş ve soğutulmuş)

1 su bardağı çok amaçlı un (veya tam buğday)

1 yemek kaşığı şeker

2 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz


Yaban mersini, doğranmış çilek, doğranmış muz, doğranmış şeftali veya çikolata parçaları gibi 1 su bardağı eklenti. (İsteğe bağlı; dilerseniz hamurun içine 1 bardak karıştırabilir veya her bir krepin üzerine birkaç parça serpebilirsiniz)

TALİMATLAR

Orta boy bir kaseye yoğurt, süt, yumurta ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir karışım halinde birleştirmek için çırpın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Birleştirmek için hafifçe çırpın.

İstediğiniz eklentileri ekleyin. (Bütün karışıma 1 bardak ekleyebilir veya her krepi yaparken bunlardan birkaç parça kullanabilirsiniz. Son adımda tavaya ekledikten sonra meyve veya çikolata parçalarını hamurun üstüne eklemeniz yeterlidir.)

Büyük bir yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın. Tavayı kaplamak için biraz tereyağını eritin ve döndürün.

Normal büyüklükteki krepler için gözleme başına yaklaşık ¼ fincan veya mini krepler için 2 yemek kaşığı karışımı dökün. 3-4 dakika veya yüzeyde kabarcıklar oluşmaya başlayana ve kenarlar düzelene kadar pişirin.

Bir spatula ile ters çevirin ve 3 dakika daha pişirin. Geri kalanını yapmayı bitirdikten sonra krepleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede pişirin. Kreplerin yapışmasını önlemek için gerektiği kadar biraz daha tereyağı ekleyin.

Elma püresi, diğer meyve püresi veya akçaağaç şurubu ile dilediğiniz gibi sıcak servis yapın.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.