Uyku Rutinlerini Nasıl Oluşturmalı?

Uyku Rutinlerini Nasıl Oluşturmalı?

7 ay ile 36 ay arasında bebekleri olan 405 anne üzerinde yapılan bir araştırma, gece yatma rutinini takip eden bebeklerin daha kolay ve daha iyi uyuduklarını, geceleri daha az ağladıklarını göstermiştir.


Bazı ebeveynler, bebeklerinin uyku rutinine 6-8 haftalıkken başlar. Bebeğinizin rutini, düzenli yatma aktivitelerinin herhangi bir kombinasyonu olabilir. 


İyi Bir Uyku Rutini Nasıl Oluşturulmalı?


Gündüzleri aktif, akşamları sessiz oyunlar oynayın. Bu, bebeğinizin yatmadan hemen önce çok heyecanlanmasını engeller, günlük aktiviteler onu yorar.


Aktiviteleri her gece aynı sırada tutun. Bezini değiştirmek, pijamasını giydirmek, yatağına yatırmak, ışığı kısmak, kitap okumak, iyi geceler öpücüğü vermek gibi…


Özellikle rutinin sonuna doğru her aktiviteyi sakin ve huzurlu hale getirin.

Birçok bebek yatmadan hemen önce banyo yapmaktan hoşlanır ve bu onları sakinleştirir.


Bebeğinizin en sevdiği aktiviteyi en sona saklayın ve odasında yapın. 

Bu, yatma saatini sabırsızlıkla beklemelerine ve uyku alanlarını yapmayı sevdikleri şeylerle ilişkilendirmelerine yardımcı olacaktır.


Bebeğinizin odasındaki gece koşullarını tutarlı hale getirin. Gece yarısı uyanırlarsa, odadaki sesler ve ışıklar uyudukları zamankiyle aynı olmalıdır. 


Gece boyunca bebeğinizi beslemeniz veya değiştirmeniz gerekiyorsa, ışıkları düşük tutun ve konuşmayı minimumda tutun. Çok fazla uyarılma, tekrar uyumalarını zorlaştırabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.