Uyku eğitimi ne kadar sürer?

Uyku eğitimi ne kadar sürer?

Hangi uyku eğitimi tekniğine karar verirseniz verin, her bebek için geçen sürenin farklı olduğunu bilmelisiniz. Genel olarak, çoğu uyku eğitimi stratejisinin uygulanması yaklaşık bir hafta sürer, ancak bazen yönteminize ve tutarlılığınıza bağlı olarak daha uzun sürebilir.

Uyku eğitimi güvenli midir?

Uyku eğitiminin ebeveynler için çok stresli olabileceği %100 doğru olsa da bebeğiniz gelişimsel olarak hazırsa ve güvenli bir uyku ortamındaysa, yöntemi ne olursa olsun uyku eğitimi tamamen güvenlidir. Aslında, araştırma sonuçlarına göre, bebekken uyku eğitimi alan çocuklarla almayan çocuklar arasında uzun vadeli bir fark bulunmadığını belirtiliyor. Ek olarak, başka bir çalışma, başarılı bebek uyku eğitiminin annenin ruh halini önemli ölçüde iyileştirdiğini gösteriyor.

Uyan ve Uyu Uyku Eğitim Yöntemi

Uyandır ve uyu yönteminin arkasındaki fikir, küçük çocuğunuzu tüm şekerlemeler ve geceler boyunca uykuya dalmak için kucaklanmaktan veya sallanmadan nazikçe uzaklaştırmaktır. Bu, muhtemelen bebeğinize gece boyunca kendini sakinleştirmeyi ve uyumayı öğretmenin en nazik yoludur.

Nasıl yapılır: Her yatmadan önce bebeğinizi kundaklayın ve biraz beyaz gürültü açın. Besleyin ve gazını çıkarın, beşiğine yatırmadan önce kollarınızda uykuya dalmasına izin verin. ANCAK, bebeğinizi yatağına koyduktan hemen sonra, gözlerini açana kadar boynunu veya ayaklarını hafifçe gıdıklayarak uyandırın. Birkaç saniye sonra bebeğiniz gözlerini tekrar kapatacak ve rüyalar alemine geri dönecektir. Kulağa tuhaf geliyor değil mi? Uyuyan bir bebeği kim uyandırır? Ancak bu birkaç saniyelik uykulu uyanma, bebeğinizin gece boyunca kendini sakinleştirmeyi ve uyumayı öğrenmesine yardımcı olmanın ilk adımlarıdır.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.