Elma ve Havuçlu Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi

24-02-2022 10:11
Elma ve Havuçlu Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi

İÇİNDEKİLER

1 su bardağı yulaf (bir blender veya mutfak robotunda ince öğütülmüş)

1 su bardağı tam buğday unu

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı rendelenmiş havuç (yaklaşık 1 büyük)

1/2 su bardağı rendelenmiş elma (yaklaşık 1 orta boy)

1 su bardağı kuru üzüm

1/2 su bardağı ayçiçeği çekirdeği, kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)

1/2 su bardağı Hindistan cevizi yağı (erimiş ve hafifçe soğutulmuş)

1/3 su bardağı bal (veya akçaağaç şurubu)


TALİMATLAR

Fırını önceden 180 derece C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın.

Tahta kaşık kullanarak tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın ve ardından gerekirse hamuru tamamen bir araya getirmek için (temiz) ellerinizi kullanın.

2 yemek kaşığı büyüklüğünde hamur toplarını parçalara ayırın, hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve ½ cm kalınlığa kadar bastırın. Aralarında boşluk bırakın (yayılmamaları için.).

18-20 dakika veya kenarları hafif altın rengi olana kadar pişirin. Fırın tepsisine soğumaya bırakın ve servis yapın.

Kurabiyeler yapıldıkları gün yenirse en taze lezzette olurlar, ancak hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında veya buzdolabında 3-5 gün saklanabilir. Afiyet olsun!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.