Bebek Bezi Döküntüsüne Neden Olan Gıdalar Hangileridir?

Bebek Bezi Döküntüsüne Neden Olan Gıdalar Hangileridir?

Bebekler katı yiyecekler yemeye başladığında bağırsak hareketlerinin sıklığı ve içeriği değişir. Tüm bu yeni yiyecekler, özellikle 9 aylık veya daha büyük bebeklerde pişik oluşumunu daha olası hale getirebilir. Narenciye ve domates bazlı soslar gibi asidik yiyecekler bebeğin cildini tahriş etmek ve kırmızı, ağrılı bir görünüm oluşturur. Benzer şekilde emziriyorsanız, bu gıdaları sınırlandırmanız gerekebilir.

İşte pişiğe neden olan ilk dört yiyecek:

Narenciye ve meyve suları: Bu maddeler çok asidiktir ve bebeğin sindirim sistemini zorlayabilir. Kaçınılması gerekenler arasında portakal, limon, misket limonu, greyfurt ve herhangi bir narenciye türünden yapılmış meyve suları bulunur. 

Domatesler ve domates bazlı ürünler: Domatesler, pişik belirtilerini abartabilen oldukça asidik bir başka bileşendir. Bebeğiniz ayrıca spagetti sosu, domates çorbası, ketçap ve domates bazlı diğer her şeyden kaçınmalıdır.

Çilekler: Çilekler hoş bir tada sahip olsa da meyvenin asiditesi bebeğinizin sindirim sistemini tahriş edebilir.

Ananas ve diğer ekşi meyveler: Ananasın asidik olması, Bebeğin tüm tropikal meyvelerden kaçınması gerektiği anlamına gelmez. Diğer tropikal meyveleri deneyebilirsiniz.

Dahası, bebeğiniz sık sık ishal oluyorsa, bebek bezi döküntüsü geliştirebilir. O halde, mandıra, meyve suyu, şeftali, erik, kuru erik ve daha fazlası gibi yaygın ishal tetikleyicilerinden kaçınmak akıllıca olur.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.