Bebeğimin Tuza İhtiyacı Var mı?

17-01-2022 01:51
Bebeğimin Tuza İhtiyacı Var mı?


BEBEĞİMİN TUZA İHTİYACI VAR MI?


Bebekler ve küçük çocuklar dahil herkesin vücutlarının düzgün çalışması için az miktarda sodyuma ihtiyacı olduğu doğrudur. Ancak bu küçük miktardaki tuz, bebeklerin et ve süt ürünleri ve hatta anne sütü gibi sağlıklı gıdalarda doğal olarak bulunan sodyumdan alacağı bir şeydir.


Her şeyden önce, zaten doğal olarak alacakları küçük miktarın ötesinde, vücutlarının buna gerçekten ihtiyacı yoktur ve hatta bebeğin böbreklerinin çok fazla tuzu gerektiği gibi işlemesi zor olabilir.


Bebeklerin zevkleri ve tercihleri ​​geliştikçe uzmanlar tuzlu yiyecekleri minimumda tutmayı tavsiye ediyor. Bunun, çocuklar büyüdükçe ağır tuzlu yiyeceklerin tercihini azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülüyor.


YENİ YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUKLAR VE TUZ


Aynı genel tavsiye, küçük çocukların beslenmesinde tuzu minimumda tutmak için de geçerlidir, ancak böbrekleri bir bebekten daha gelişmiş olduğu için biraz alabilirler. Sodyumun neredeyse %80'i ekmek, çorbalar, tuzlu atıştırmalıklar, hazır yiyecekler, konserve yiyecekler veya etler gibi işlenmiş yiyeceklerden gelir, bu nedenle mümkün olduğunca "düşük sodyum" seçeneklerini arayın.


TUZ VE BEBEKLER İÇİN EN İYİ İPUÇLARI


Paketlenmiş yiyeceklere tuz eklenmesini önlemenin en iyi yolu, yiyeceklerinizin çoğunu evde hazırlayıp pişirmektir. Ancak, bu mümkün olmadığında, orantıya dikkat edin ve hazırladığınız yiyeceklerin daha fazlasının ev yapımı yiyecekler ve daha azının paketlenmiş yiyecekler olmasını hedefleyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.